food & drinks, gesponsord

Sara proeft Hawaii Kona

Hawaii Kona is de nieuwe Special Reserve koffie van Nespresso. Eerder deze week heb ik hem van de lieve PR lady van Nespresso in première ontvangen, gefotografeerd (want dat hoort zo als blogger) en natuurlijk geproefd!
20121031-Hawaii-Kona-02326

Hawaii Kona

Om zijn Special Reserve Hawaii Kona te creëren, koos Nespresso voor een unieke en kostbare koffie variëteit, de Kona, naar het schijnt zou dit de lieveling van de échte koffiekenners zijn.

De Hawaii Kona is van uitzonderlijke kwaliteit en belooft liefhebbers van koffie van hoge kwaliteit een unieke zintuiglijke reis.

20121031-Hawaii-Kona-02324

Deze Hawaii Kona Special Reserve is een Grand Cru die bereid wordt uit de Kona, een 100% Arabica koffievariëteit die zowel zeldzaam als kostbaar is. Dankzij zijn complexe aroma, zijn oorsprong en zijn specifieke teelt- en roostermethoden, geniet de Hawaii Kona de reputatie van uitzonderlijke koffie, geliefd bij de meest veeleisende kenners.

Deze Hawaii Kona koffie krijgt een sterkte van 5, op een schaal van 1 tot 10. Oftewel, dit is een milde koffie! Yay! Want zoals je al eerder kon lezen ben ik een “mild coffee girl” :-)

Verpakking

Wat me meteen opviel als ik de Hawaii Kona ontvangen heb, was de verpakking. WAUW! Geen saaie gekleurde verpakking, maar een stylish zilveren verpakking met daarin de naam van de koffie in “gegraveerd”. Ook de capsules op zich vind ik ongelooflijk mooi en klassevol; zilver.
20121031-Hawaii-Kona-02332

 De smaak

“Alleen de koffiebonen die het certificaat « Extra Fancy » dragen (de hoogste classificatie voor de Kona koffie), worden door de Nespresso experten geselecteerd. Deze bonen worden vervolgens bewaard in hun perkament (inwendige deel van de vrucht die zich het dichtst bij de kern bevindt) om zo hun versheid te behouden. Het roosteren gebeurt in twee fases om de complexiteit van smaken te behouden. Nespresso koos voor een relatief fijne maling, om zo de subtiliteit van het Hawaii Kona boeket volledig te bewaren zonder de pittige noten te versterken.”  –persbericht

Wat vindt Sara van de Hawaii Kona?

Toegegeven zijn er nog niet veel Limited Editions capsules van Nespresso die me van m’n sokken hebben kunnen doen blazen (behalve Les Variations dan). Maar deze Hawaii Kona? Deze is écht speciaal.
Wat meteen opvalt is dat je proeft dat Nespresso gebruik gemaakt heeft van een 100% Arabica koffiesoort. De Hawaii Kona smaakt fruitig en zacht. Zelfs de subtiele toets van noten proef ik! Meestal lees ik de uitleg over de koffie pas nadat ik hem geprobeerd heb, maar kan ik de smaken niet meteen thuisbrengen. Dat is bij deze koffie helemaal anders! Deze koffie ga ik zeker en vast bestellen! En euhm.. niet in een bescheiden hoeveelheid denk ik, want hij wordt maar verkocht zolang de voorraad strekt.

Deze Hawaii Kona koffie is vanaf vandaag (2/11) verkrijgbaar via de boetieks van Nespresso en via de webshop. Voor een verpakking van 10 capsules betaal je €12.
Als je deze koffie graag wil proeven, raad ik je wel aan om er snel bij te zijn en meteen een voorraadje in te slaan, want de Hawaii Kona capsules zullen in zeer beperkte hoeveelheid verkrijgbaar zijn!
20121031-Hawaii-Kona-02336

Ga jij deze Special Reserve 2012 “Hawaii Kona” proberen?