fotografie, gesponsord

Nespresso Limited Edition – Dhjana

Gisteren namiddag werd hier een leuk pakketje afgeleverd, de nieuwe limited edition koffie van Nespresso! Voor deze koffie hebben de koffie experts van Nespresso serieus hun best gedaan om een bijzondere smaak samen te stellen. Koffie van over de hele wereld in een capsule gestoken… ongeveer toch, met als resultaat de Dhjana koffie.

De arabica uit Brazilië zorgt voor de intensiteit, uit Costa Rica komen de delicate melkachtige accenten en smeuïge textuur, de arabica uit Colombia brengt een fruitige toets en de robusta uit India zorgt voor de volle body.

De Dhjana koffie is trouwens de allereerste limited edition koffie die 100% AAA is. Ik hoor jullie al denken: “AAA”? (Dat was ook mijn reactie toen ik het las!) Koffie met het AAA-label wordt op een milieuvriendelijke manier en met respect voor de producenten geproduceerd. De koffiebonen, die in deze koffie verwerkt worden, komen dus van bij boeren die deelnemen aan dit speciale programma. Zij hebben zich geëngageerd om de productie beter te beheren en op een duurzame en tegelijk productievere manier koffie van een uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Nespresso biedt deze boeren niet alleen een hogere prijs voor hun hoogwaardige koffie, maar ook de opleidingen en technische bijstand die zij nodig hebben.

Nu, hoe smaakt de Dhjana koffie? Van zodra ik thuiskwam van het werk, probeerden #hetlief en ik deze nieuwe koffie van Nespresso uit. Deze koffie hoort thuis in een espresso kopje (40ml), en dus deden we de test.

Nespresso Limited Edition Dhjana

Ook deze Dhjana koffie ruikt opnieuw zeer lekker en heeft een mooi schuimkraagje erop, dank u wel Pixie’tje! Deze koffie heeft van Nespresso de intensiteit 8 gekregen. Dit wil zeggen dat het dus gene slappe koffie is! En dat klopt ook, want voor mij is hij nogal straf en redelijk bitter. Maar wel nog drinkbaar. Omdat hij voor mij te straf was in een 40ml kopje, heb ik mezelf een “grotere” tas koffie klaargemaakt. Omdat er meer water bijkomt, valt de bitterheid van de koffie weg. Zonde van al die goede koffie eigenlijk… Maar ik vind deze limited edition koffie wel lekkerder in een grotere kop.

Deze limited edition Dhjana van Nespresso is vanaf 12 september verkrijgbaar in de Nespresso Boutiques of via de Online shop van Nespresso en kost €3,90 per 10 capsules.