dagelijks

Nespresso Pixie

Vorige week maandag werd hij dan geleverd, de Nespresso Pixie!

Cutie pie has arrived! #pixie

A photo posted by Sara Van de Velde (@saravdv) on


Sinds vorige week drink ik dan ook elke ochtend (en héél soms ook ’s avonds) een kopje Nespresso koffie. Elke ochtend probeer ik een nieuwe smaak/capsule uit. Tenzij het een té straffe smaak is voor mij, Filip weet ze wel te smaken. Als ik m’n keuze niet kan maken, roep ik de hulp in van de 7am (iPhone) applicatie van Jelle.

Hieronder vinden jullie alvast de dingen die mij gedurende deze eerste week met de Pixie zijn opgevallen:

– Wat ik leuk vind aan het toestel is dat er LED-lampjes verwerkt zijn in het reservoir waar de gebruikte Nespresso capsules in vallen. Via deze LED-lampjes “praat” het toestel tegen je. Het LED-licht begint te knipperen van zodra je de Pixie aanzet. Als het machientje opgewarmd is, blijft het branden. Is je waterreservoir leeg, wordt het meteen rood. Leuk detail vind ik.

– Nog een voordeel aan de Nespresso Pixie is dat hij aan je stroomverbruik denkt. Als je het toestel laat aanstaan en het wordt 9minuten niet gebruikt, schakelt het zichzelf uit. Handig voor tijdens de ochtend drukte!

Klein. De Nespresso Pixie is enorm klein. Schattig, maar vooral functioneel. Een klein koffiemachientje kan je vrij snel kwijt op het keukenaanrecht. De Nespresso Pixie is dan ook het kleinste koffiemachine dat Nespresso gemaakt heeft (tot nu toe).

In het persbericht staat volgende zin:

Pixie, de meest recente innovatie van Nespresso, is stijlvol, snel en intuïtief.

En ik moet zeggen, na deze eerste week moet ik toegeven dat alles wat ze beweren ook effectief correct is. Door zijn kleine/smalle vorm en de leuke kleuren is het koffiemachien inderdaad stijlvol en past het toestel in elke keuken. Snel is het zeker en vast! In maar liefst 30 seconden is het toestel opgewarmd en kan je je koffie zetten. Je moet niet gestudeerd hebben om de Nespresso Pixie te installeren of te gebruiken. Intuïtief dus. Ik ben er alvast super tevreden mee! Nu nog uitzoeken welke smaken ik het lekkerst vind!

Our first #nespresso coffee!

A photo posted by Sara Van de Velde (@saravdv) on

ps: Nogmaals bedankt aan iedereen die één of meerdere comments geplaatst heeft onder dé Nespresso blogpost.