event, gesponsord

Sara in de jacuzzi

20140731-Drive-In-Movies-Mechelen-07243

Tijdens de zomer kan je hier en daar een drive-in movie meepikken. Lekker nostalgisch vind ik dat eigenlijk. Zo werd ik vorige week uitgenodigd om in een jacuzzi én in openlucht naar de film te gaan in Mechelen. Tot enkele jaren geleden woonde ik in Mechelen en ik kende het concept al, en ik was al een paar keer naar de drive-in movies in de Nekker geweest. Maar deze keer in een jacuzzi dus… Hot Tub Cinema is (ondermeer) in London en Amsterdam hip en al, maar ik stond er eerlijk gezegd toch een beetje twijfelachtig tegenover… Maar mijn curieuziteit was groter dan m’n twijfel. Let’s do this!

Drive in Movies Mechelen

Voor de drive in movies in Mechelen zak je af naar het recreatiedomein De Nekker waar je voor de gelegenheid met je wagen binnenmag. Je schuift netjes aan en je parkeert je wagen waar de vriendelijke parkeerwachters het zeggen.

Je kan al op het terrein vanaf een uur of 7 ’s avonds, maar de film begint pas rond 22u nadat de zon ondergegaan is. Logisch toch, anders ga je niet veel zien als de zon nog volop schijnt ;-) Terwijl je wacht op de zonsondergang kan je de oldtimers bekijken of van een lekker drankje genieten op het (aangelegde) strand. Ah ja, als je zelf een oldtimer hebt krijg je zelfs gratis toegang ;-)

20140731-Drive-In-Movies-Mechelen-07284 20140731-Drive-In-Movies-Mechelen-07228

Oh ja, sinds dit jaar kan je ook naar de drive-in movies gaan kijken op de parking van het pretpark Bobbejaanland!

Hot Tub Cinema

Om eerlijk te zijn, vond ik het maar een bizar concept. zo in een jacuzzi gaan zitten terwijl iedereen er zit op te zien. Eigenlijk helemaal niets voor mij, dacht ik. We kozen ervoor om pas in de jacuzzi te gaan bij de start van de film. Zo konden we vermijden dat iedereen ons aanstaarde terwijl ze van een drankje aan het sippen waren ;-)

De film start, we proberen galant in de jacuzzi te stappen en krijgen meteen ook een fles cava aangeboden. Want ja, dat zit inbegrepen in het jacuzzi arrangement! En ja, ik moet toegeven…. het is leuk. De film volgen vanuit een jacuzzi. Het is gezellig, leuk, plezant, fijn, lekker warm, … én er is een goede film én cava!  What’s not to love?!

Oh, je hoeft je geen zorgen te maken dat je je in front of everybody moet omkleden. Dat is allemaal voorzien ;-)

(sorry voor de nogal donkere foto’s)

20140731-Drive-In-Movies-Mechelen-07315

hot tub jacuzzi

 

 

Nadelen?

Ja, toch eentje. Als je in je wagen zit, kan je zelf kiezen hoe luid je je boxen zet bijvoorbeeld. Die optie heb je niet als je de film vanuit de jacuzzi volgt. De boxen kunnen iets beter gezet worden zodat het geluid nóg beter klinkt. Of misschien een jacuzzi met geïntegreerde boxen? Want als je de jacuzzi ook effectief aanzet, moet je toch wel héél héél goed luisteren om nog iets van de film te horen.

Praktisch

Zin om ook te gaan? Onder andere deze films staan de komende dagen en weken nog op het programma:
Lucy, Guardians of the Galaxy, Dawn of the planet of the Apes, Cuban Fury (avant-première), Maleficent, Bad Neighbours, …

  • Start van de film: 22u
  • Prijs voor de drive-in movies: €6
  • Prijs hot tub cinema: geen meerkost, gewoon reserveren door een bericht te sturen via hun facebookpagina.
  • Drive in Mechelen: Spuibeekstraat 5 (parking Utopolis) – 2800 Mechelen
  • Drive in parking Bobbejaanland: Olensteenweg 45 – 2460 Lichtaart
  • Bekijk het volledige programma van de drive in movies in Mechelen en Bobbejaanland

Ben jij al naar een drive-in movie geweest? Zou je het jacuzzi arrangement reserveren?