food & drinks

Sara ontdekt Bukeela Ka Ethiopia

Een hele mond vol, de naam van de nieuwe Nespresso Lungo! Jep, sinds vandaag wordt deze koffie aan het vaste assortiment Grand Cru’s toegevoegd.

Voor deze nieuwe lungo koffie zijn de koffie experten van Nespresso teruggegaan naar de oorsprong van koffie; Ethiopië!

Over de koffie, Bukeela ka Ethiopia

Op zoek gaan naar de oorsprong van de koffie en uit die streek 2 soorten koffiebonen selecteren om samen te vermengen tot een geheel nieuwe smaak is één ding. Maar hoe kan je de nieuwe koffie het best linken aan zijn roots dan hem te vernoemen naar deze bijzondere plek? Net zoals alle Pure Origin koffies van Nespresso trouwens.

De naam Bukeela vindt zijn oorsprong in het woord voor “boon” uit het Amhaars, de belangrijkste economische en zakelijke taal in Ethiopië. Het tweede deel, ka Ethiopia, komt uit de lokale taal en betekent “uit Ethiopië” –persbericht

De pure Arabica koffie wordt geserveerd als een Lungo en bevat een subtiel boeket van jasmijn, witte lelie, bergamot en oranjebloesem. De smaak wordt naar een hoger niveau getild dankzij de verrassende hout- en muskusnoten.  –persbericht

Smaaktest

Deze nieuwe lungo van Nespresso heeft een intensiteit van 3, yay because I’m a mild coffee lover! En vervoegt – bij m’n andere favoriete koffies; de Rosabaya de Colombia, Dulsao de Brasil en de Indriya from India – de Pure Origins koffies!

Een delicate maar frisse en bloemachtige Pure Origin Lungo die verrassende wilde toetsen van hout en muskus vertoont. Het is samengesteld uit twee heel uiteenlopende Arabicas uit Ethiopië, de geboorteplaats van koffie. Intensiteit 3. Op de Bukeela ka Ethiopia sleeve staat de acaciaboom afgebeeld, alom vertegenwoordigd in Ethiopië. –persbericht

Het is een lungo, jep de Belgen drinken graag “grote” koffies, en wordt gedronken met een scheutje melk. Nu, omdat ik graag ook de koffie proef zonder extra’s, heb ik de koffie gedronken zonder melk en daarna met melk.
En… hij smaakt hij helemaal niet bitter, intensiteit 3 remember? Integendeel, deze koffie smaakt lekker zacht maar tegelijk ook vrij vol van smaak. Dat vind ik toch.
Door aan deze koffie wat melk toe te voegen, komt er een karamelachtige smaak vrij (toetsen van…) waar ik natuurlijk ook helemaal weg van ben. Njam latté’s!

Verkrijgbaarheid

Bukeela ka Ethiopia Grand Cru is vanaf vandaag, 23 januari 2014, verkrijgbaar in de Belgische Nespresso Boutiques en via de Nespresso webshop aan € 3,90 per sleeve.

Thx Nespresso voor de uitnodiging, fijne avond en heerlijke koffie en… de medebloggers voor de leuke babbels! #tettergat
Screen Shot 2014-01-22 at 22.35.07