dagelijks, food & drinks

Sara neemt haar bobble overal mee

Voor ik de bobble had, nam ik elke dag een fles evian mee voor onderweg. Maar sinds ik m’n bobble gekregen heb, heb ik m’n flesje evian vervangen door de bobble en neem ik hem bijna zo goed als overal mee naartoe. Het grote verschil tussen een water bobble en een gewone fles water is dat je een eenmalige kost hebt van net geen €10, je kan het flesje elke keer opnieuw met kraantjeswater vullen én je water wordt gezuiverd.

water bobble

Wat is een water bobble?

‘bobble is een gepatenteerde, stijlvolle en herbruikbare fles die kraanwater filtert terwijl je drinkt. De ingenieuze, recycleerbare koolstoffilter verwijdert chloor en organische bacteriën uit het leidingwater. bobble is bedoeld als alternatief voor alle niet hebruikbare plastic waterflesjes. Die zijn immers slecht voor het milieu en voor je portefeuille. Elke filter staat gelijk aan 300 waterflesjes.’ website bobble

water bobble

Hoe werkt het?

Het principe is best eenvoudig; je doet kraantjeswater in de bobble, schroeft de dop met filter erop en elke keer je van de bobble drinkt (en het water dus door de filter gaat) wordt je water gezuiverd.

water bobble

Mijn ervaringen met de bobble

In principe is het een plastic flesje met daarin een filter. Vrij eenvoudig concept concept, tegelijk ook ingenieus. én het flesje met kleurrijke filter ziet er nog eens leuk uit ook.

Ik vind het belangrijk dat ik elke dag voldoende drink en met de bobble/fles water kan ik goed in de gaten houden of ik voldoende drink. Als ik glazen water moet beginnen tellen, raak ik altijd de tel kwijt en drink ik niet voldoende.

Het enige nadeel aan de bobble … Geen flauw idee hoe je weet wanneer de filter z’n werk niet meer doet en wanneer ik hem dus moet vervangen. Op de website van de water bobble staat dat de filter gelijk staat aan 300 waterflesjes… 

water bobble