event, gesponsord

Sara ontdekt de limited edition collectie van Esprit

Begin september nam Esprit me mee naar London voor de voorstelling van de nieuwe limited edition collectie. Deze collectie werd ontworpen door studenten van de RCA school in London; Royal College of Arts.

Om eerlijk te zijn… Esprit is een merk waar ik al lang fan van ben. Een merk waarvan ik een hele tijd niet echt meer iets vond dat mij paste, de collecties waren een hele tijd té basic. Maar sinds een tijdje vind ik terug mijn “goesting” in de collectie. De reclamebeelden van Esprit zien er tegenwoordig ook aantrekkelijker en luxueuzer uit.  Met deze vernieuwde collecties & aantrekkelijke reclame heeft Esprit terug m’n aandacht en interesse beet en was ik super enthousiast over deze nieuwe, limited edition, collectie!

20120913-Esprit-Collection-RCA

RCA x Esprit

Deze collectie kwam tot stand door de samenwerking tussen Esprit en de Royal School of Arts in London. 3 studenten; Julia Mackenroth, Ryan Mercer en Rachael Hallwerden werden door Esprit gekozen tot de winnaars van deze “wedstrijd”. Zij waren diegenen die hun eigen collectie mochten ontwerpen en laten produceren. Toch een hele eer een een serieus duwtje in de rug als jonge ontwerper.

De studenten van de RCA-school kregen de uitdaging om een innovatieve collectie “must haves” te creëren, die de nieuwe visie van Esprit vertegenwoordigt en bovendien zeer gewild moeten zijn bij het publiek. De ontwerpers moesten daarbij een unieke benadering van duurzaamheid voor ogen houden om de zeitgeist van hun generatie te weerspiegelen en antwoord te geven op de vraag: “Kan mode duurzaam zijn?”

De “Esprit RCA Limited Edition” collectie bestaat uit truien, vesten, jassen, broeken en blouses en zijn vanaf nu beschikbaar via de online schop van Esprit én via 11 geselecteerde Esprit winkels over de hele wereld waaronder de Esprit winkel op de Meir in Antwerpen.

20120913-Esprit-Collection-RCA

Het event

Esprit hecht veel belang aan creativiteit en dat zie je meteen als je de collectie bekijkt. Ook tijdens dit event stond creativiteit centraal; in samenwerking met London Drawing hadden ze een aantal creatieve workshops in elkaar gebokst waar we creatief aan de slag konden. Zo heb ik een soort moodboard gemaakt, buttons, een tekening met een ononderbroken lijn, een soort tekening dat een karikatuur moet voorstellen, …. Tijdens het tekenen werd mijn vermoeden nogmaals duidelijk, aan mij is geen tekentalent verloren :-) Maar ik vond het wel superfijn om te doen!

20120913-Esprit-Collection-RCA

De collectie

Ook al is de collectie ontworpen door 3 verschillende personen met elk hun eigen invloed zie je dat de collectie één mooi geheel vormt. Hét meest opvallende stuk uit deze mini-collectie vind ik toch wel dit jasje uit schapenwol. Dit is ook meteen het artikel waar ontwerpster Rachaell Hall het meest fier op is.

20120913-Esprit-Collection-RCA

20120913-Esprit-Collection-RCA
Close-up van het schapenwollenjasje

Net voor het event (in de vernieuwde Esprit Store in Regent Street) van start ging kreeg ik de kans om de 3 ontwerpers te interviewen. Ik hield het kort en stelde hen enkele vragen. Ook Jasmin Elfving, head of design bij Esprit was aanwezig bij het interview.

De reden waarom ze bij Esprit voor de Royal College of Arts in London hebben gekozen is omdat het algemeen geweten is dat deze gerenommeerde school bruist van het creatieve talent, maar vooral omdat er bij RCA gefocust wordt op de individualiteit en persoonlijkheid van de studenten/artiesten. –Jasmin Elfving, head of design Esprit

Ryan Mercer zijn favoriete artikel uit de collectie is deze pull. “Je kan hem casual dragen en als je er een riem in draagt kan je hem op een sjiekere gelegenheid dragen. Bovendien is hij ook lekker warm! ;-)” –Ryan Mercer

20120913-Esprit-Collection-RCA

Ontwerpster Julia Mackenroth wertk heel erg graag met wol, ik vroeg haar waarom. Julia vindt dat wol enorm veelzijdig is, dat je eigenlijk zelf beslist hoe de wol aanvoelt en eruit zal zien. Als ontwerper kan je bijvoorbeeld zelf beslissen of het artikel prikt of dat het lekker zacht wordt. Dat vindt Julia een enorm voordeel aan wol ten opzichte van andere stoffen.

20120913-Esprit-Collection-RCA

20120913-Esprit-Collection-RCA
Ontwerper Ryan Mercer
20120913-Esprit-Collection-RCA
Ontwerpster Rachael Hall
20120913-Esprit-Collection-RCA
De linkse dame op deze foto is ontwerpster Julia Mackenroth

Bekijk al mijn foto’s: