food & drinks, gesponsord

Sara proeft Nespresso Naora

Limited edition Nespresso Naora

Voor deze lente bracht Nespresso een nieuwe (limited edition) smaak uit, Naora. Geduld, precisie, aroma en passie zijn de woorden die de Naora koffie kenmerken. Voor deze koffie haalden de Nespresso experts hun inspiratie bij de laat geoogste wijndruiven, de “late oogst” zoals dat dan mooi heet in vaktermen.

Smaak

Hints van zwarte bes en bosbessen versmelten in deze complexe limited edition koffie. Voor deze koffie werd de Castillo boon uit Colombia gebruikt omdat enkel deze koffie variëteit in staat was om langer dan gewoonlijk op de tak te rijpen.

“Naora biedt de zachtheid en gesuikerde accenten die zo kenmerkend zijn voor de Colombiaanse Castillo-bonen. Ook het typisch Colombiaanse klimaat maakt deze Grand Cru uniek en zorgt voor een evenwichtige smaak en een fijne textuur. -Persbericht”

Smaaktest

Volgens Nespresso heeft deze Naora koffie/capsule een intensiteit van 5 (10 is de meest sterke smaak, de ristretto). Ook al heeft hij “maar” een intensiteit van 5 vond ik hem best wel sterk van smaak. Zelfs #hetlief dat graag sterke koffie drinkt, vond hem best wel sterk smaken voor een intensiteit van 5.

Hoe ik hem dan wel graag drink?

Ik drink deze Naora koffie énorm graag als Latté (of koffie verkeerd). Een halve mok vol melk gieten, even de microgolf in & dan de koffie toevoegen. Volgens het persbericht komen er dan toesten van hazelnoten vrij. Ja, als Latté drink ik deze koffie het liefst.

De Naora capsules zijn vanaf nu verkrijgbaar & kosten €4,20 voor 10 capsules.

Limited edition Nespresso Naora

Disclaimer: Om deze blogpost te kunnen schrijven, kreeg ik de Naora capsules toegezonden ter review. In deze blogpost vind je enkel mijn mening en bevindingen van het product.