dagelijks

Sara gaat opnieuw lopen

Ik ben onlangs opnieuw begonnen met lopen. Lopen, het is iets wat vaak op mijn “goede voornemens” lijstje staat. Maar na enkele weken begint het te slabakken en stop ik er op een of andere reden mee. Het verzinnen van excuses, daar was ik een echte pro in geworden. Mijn meest gebruikte excuus was dat ik tijdens het allergieseizoen last heb van kortademigheid & dat ik daarom niet kon lopen. Maar ook écht proberen of mijn allergie me in de weg stond van wat sportief te zijn? Nee hoor…

Tot vorige week. Vorige week kreeg ik ineens goesting om terug te beginnen met sporten. Nu het ’s avonds wat langer duurt vooraleer het helemaal donker wordt, heb ik geen excuus meer. En dat van die allergie, dat zal ik dan wel merken van zodra ik last krijg. Mijn noodpuffertje neem ik dan ook elke run mee, voor het geval dat.  Sinds ik vorige week gestart ben, ben ik al 3 keer gaan lopen.

Om het mezelf makkelijk te maken, heb ik een applicatie op m’n iPhone geïnstalleerd, running trainer 5K. Deze applicatie is te vergelijken met de start to run lessen met Evi Gruyaert. Een stem zegt wanneer en hoelang je moet lopen of stappen. Handig, want zo moet ik de tijd niet in het oog houden én kan ik m’n eigen muziek in de achtergrond afspelen. De route die ik afleg wordt bijgehouden door de runkeeper app, als ik gedaan heb met lopen kan ik dan de route die ik gelopen heb uploaden naar de website. Zo kan ik een mooi overzicht behouden van mijn vooruitgang & van de routes die ik loop.

Omdat ik wel eens last kan hebben van een (te) hoge hartslag, doe ik altijd mijn polar hartslagmeter aan. Vorige week de batterij vervangen en ingesteld. Het horloge geeft mijn ideale hartslag weer, als ik hierboven zit begint het horloge te piepen gelijk zot zodat ik weet dat ik wat moet inhouden. Tijdens het lopen probeer ik zoveel mogelijk “in the zone” te lopen. Als ik dit goed doe, zou ik op termijn wat moeten afvallen. Momenteel is mijn conditie nog superslecht waardoor ik niet echt veel “in the zone” loop. Maar, er is vooruitgang! Joepie!

Het is de bedoeling dat ik meerdere keren in de week ga lopen zodat ik op termijn een goede conditie opbouw. In elk geval zal ik wat gezonder, energieker en vooral veel fitter zijn. En misschien moet ik mezelf (zoals Mademoiselle Pia) wel belonen als ik voldoende getraind heb?

Heb jij tips zodat ik het lopen deze keer (langer) volhou? Laat het dan zeker weten in de comments! (Thx in advance)