dagelijks

Lopen zeg ik u!

Afgelopen zomer ben ik beginnen lopen met het gekende Start to Run programma. Tot 3 keer in de week ging ik lopen. Omwille van verschillende redenen ben ik even (3 maanden!) gestopt.

Gisteren kreeg ik plots zin om opnieuw te gaan lopen. Filip ging sowieso gaan lopen, hij is aan het trainen voor de marathon in Stockholm in mei volgend jaar. Ook al was het pokkekoud gisteren, zijn we toch gaan lopen.

Het kwam net goed uit met Filip zijn trainingsschema, want hij moest een “klein” rondje lopen. We liepen in de tegengestelde richting van elkaar, zodat we elkaar ergens in het midden zouden tegekomen. Elk op ons eigen tempo.

Na het lopen was ik écht tevreden van mezelf! Niet alleen omdat ik gaan lopen was in die koude. Maar vooral omdat ik na drie maanden nietsdoen een toertje gelopen heb op een deftige hartslag, deftig ritme en volgehouden heb tot op het einde.

Het is niet de bedoeling dat ik een marathon ga lopen zoals Filip, Pieter of Jan, maar dat ik m’n conditie een beetje kan onderhouden en af en toe de stress er eens kan aflopen. Gewoon, als ontspanning.