dagelijks

Sara kijkt naar Utopia

Vanavond gaat de Britse reeks “Utopia” van start op het kanaal Sundance. Van beiden had ik nog nooit gehoord om eerlijk te zijn. Maar… ik kijk al eens graag een serieke en ik was curieus en mocht de eerste aflevering al eens stiekem bekijken.  De reeks won dit jaar de Emmy voor Best Drama Series en ik kan goed begrijpen waarom!

Utopia gaat over een groep mensen die verenigd worden door een bizarre graphic novel die mysterieuze antwoorden en voorspellingen biedt voor gebeurtenissen uit het verleden en heden. Deze graphic novel zorgt ervoor dat ze al snel achterna gezeten worden door een geheimzinnige organisatie enkel gekend als ’The Network’.

In de eerste aflevering maak je kennis met de verschillende personages die dan ook nog eens kennis maken met elkaar. Verschillende verhaallijnen worden uitgezet, … En de vraag die de hele aflevering door wordt gesteld: ‘Where is Jessica Hyde?’

De eerste aflevering verklapt niet echt veel (of iets), maar heeft me wel curieus gemaakt naar meer afleveringen. Mijn digicorder is alvast geprogrammeerd om de volledige reeks op te nemen. En ook… Nadat ik de eerste aflevering bekeken heb, had ik toch wel een serieuze WTF ?!! Gimme more, ik wil meer weten! En ja.. ik heb een zwak voor Britse series. Ze zijn dan ook zo verdomd goed! (vind ik)

En jij? Ga jij kijken? Of ken je de reeks al? 

De trailer? Die vind je terug op de facebook pagina van Sundance.

Wanneer moet je kijken/je digicorder programmeren?

Utopia zal elke donderdag op Sundance (Telenet 25 / ProximusTV 195) om 21u te zien zijn.

Utopia