event

Sara speelt Animal Crossing New Leaf

Animal Crossing New Leaf

Enkele weken geleden stelde Nintendo hun nieuwste spel voor de Nintendo DS voor; Animal Crossing New Leaf. Tijdens dit spel ben je burgemeester van je eigen stad dat je from scratch zelf opstart. Het is de bedoeling dat je je inwoners tevreden houdt door met hen te praten, dingen voor hen te doen, werken uit te voeren, …

Animal Crossing New Leaf

Nintendo 3DS XL

Animal Crossing New Leaf speel je op een Nintendo 3DS, van Nintendo kreeg ik een XL versie in bruikleen om het spel te kunnen spelen. Handig formaat, maar toch relatief zwaar. Deze versie heeft een 3D-optie die je – als je wil – kan inschakelen. Nu, ik krijg nogal hoofdpijn van de 3D versie van het spel. Wat ik wel handig vind, is dat je de intensiteit van de 3D kan aanpassen. Je kan gaan voor een miniem 3D effect (krijg ik geen hoofdpijn van) of je kan gaan voor een volledige 3D versie van het spel, of je gaat voor iets in between. Alleen het bovenste scherm van de Nintendo 3DS XL is 3D, het onderste scherm is een touchscreen dat je makkelijk met je vinger of met het bijhorende pennetje kan bedienen. De 3DS is trouwens beschikbaar in verschillende kleuren waaronder stylish wit of het girly pink!

Deze nintendo 3DS XL doet me eigenlijk wat denken aan m’n good old gameboy waarmee ik uuuuren gespeeld heb tijdens m’n tienerjaren. En ook m’n zusje heeft er héél wat uren mee versleten :-)

Animal Crossing New Leaf

20130704- #AnimalCrossing3DS -04877

In #acnl ben je dus burgemeester van je eigen stadje en je moet ervoor zorgen dat je inwoners tevreden blijven en niet gaan lopen / verhuizen naar een andere stad. Nintendo nodigde hiervoor enkele mede geeky blogsters uit om hun eigen dorpje te starten. Ja, het is écht een game voor vrouwen! Die avond maakten de lieve mensen van Nintendo ons wegwijs in het spel en begeleidden ze ons bij onze eerste uren als burgmeester. En als je dan toch burgemeester bent, vier je dat toch op gepaste wijze met een glaasje bubbels? :-)

20130704- #AnimalCrossing3DS -04880

Mijn indrukken van Animal Crossing New Leaf

Ondertussen speel ik het spel al verschillende weken. Nja, de ene week al wat meer dan de andere natuurlijk. This girl’s gotta work enzo hé ;-)

Maar ik moet zeggen, dat het lang geleden is dat een game zo lang m’n aandacht wist vast te houden! Meestal speel ik een nieuw spel tijdens de eerste 2 weken mega intensief en daarna .. poef! weg aandacht voor het spel. Hoe leuk ik het ook vind. Ja ok, de eerste 2 weken heb ik dit spel ook érg intensief gespeeld, dat is ondertussen minder. Maar ik start het spel toch nog regelmatig eens op om mijn vruchten te gaan plukken voor ze rot van de bomen vallen of om een klappeke te gaan doen met m’n inwoners. Hoe meer je het spel speelt, hoe meer je dorp gaat evolueren. Elke keer je het spel opstart, moet je andere dingen doen. Al zijn er ook de dagelijkse zaken die je moet doen zoals de planten en bloemen in je dorp water geven ;-)

Oh, ik zou het bijna vergeten.. Er is een mega grote community rond Animal Crossing New Leaf; er bestaan massa’s wiki’s boordevol tips.

Mijn huis in het spel is ondertussen omgebouwd van tent tot een schattig huisje met 2 verdiepingen!

Op bezoek

Animal Crossing New Leaf heeft ook de optie om bij vrienden op bezoek te gaan, maar dat is me nog niet gelukt. Hiervoor moet je vrienden eerst toevoegen aan je vriendenlijst, zij moeten jou ook toevoegen en dan hopen dat ze op hetzelfde moment online zijn als jij.

Waarom zou je bij vrienden op bezoek gaan? Wel, in mijn geval, is één van mijn inwoners haar grote wens om een peer te eten. Ze wil graag weten hoe een peer smaakt :-) Maar in mijn dorp groeien er geen peren aan de bomen. Dus moet ik ernaar op zoek en dat kan door een peer te gaan halen bij je vrienden. Als bedanking kan je dan een stuk fruit uit jouw dorp achterlaten (of iets anders) bijvoorbeeld.

Speel je het spel ook? Voeg me gerust toe, dit is mijn vriendcode : 0361-6959-6242
Noteer ook wel even jouw vriendcode hieronder in de comments, zo kan ik jou ook toevoegen :-)

Wedstrijd!

20130806-AnimalCrossing3DS-04922
Win !

Goed nieuws! Van de lieve mensen van Nintendo mag ik 5 figuurtjes zoals op deze foto weggeven. Het figuurtje is er eentje van Tortimer met zijn huisje, de oude burgemeester van mijn stadje.

Wat moet je doen om dit leuke gadget te winnen? Dat is super eenvoudig, laat gewoon een reactie achter in de comments hieronder. Oh ja, laat zeker een geldig e-mail adres na zodat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt! Het is natuurlijk altijd fijn moest je mijn gloednieuwe Facebook pagina beginnen volgen ;-)

De wedstrijd loopt nog tot en met 23/08 middernacht.