beauty, event

Sara ontmoet BB Cream van Kiehl’s

Eerder deze week mocht ik samen met enkele collega blogsters hét nieuwe product van Kiehl’s ontdekken in de winkel in Gent; BB Cream.

Kiehls event BB Cream

 Je zou kunnen denken dat de hype rond BB creams bijna voorbij is, vooral nu er al CC-creams verkrijgbaar zijn. De reden dat Kiehl’s nu “pas” met een BB Cream komt is omdat het tegen de principes is van Kiehl’s om mee de hypewagon te springen en zomaar iets te produceren vooraleer er onderzoek naar verricht is.

Kortom, ze willen niet per se de eerste zijn, maar bij Kiehl’s kiezen ze ervoor om echte voordelen te bieden in samenstellingen die innovatie tot een hoger niveau tillen. En dat is net wat Kiehl’s zo’n uniek merk maakt. Deze crème hoort na deftig onderzoek thuis in hun Dermatologist Solutions gamma en noemt Actively Correcting and Beautyfying BB Cream SPF 50.

“Onze klanten stellen het op prijs dat we geen producten lanceren en weer van de markt halen wanneer de trends veranderen. Deze BB-crème is het bewijs van ons voortdurende engagement voor hoge normen van formulering, veiligheid en prestatie. We nemen onze tijd om het juiste product te maken voor onze klanten.”

Kiehl's Event BB Cream

De oorsprong van BB Cream

Wist je dat de eerste BB (blemish balm) Cream al in 1950 door de Duitse Duitse dermatoloog Christine Schrammek ontwikkeld werd?! De crème werd voorgeschreven aan patiënten om onvolmaaktheden na operaties te helpen camoufleren en tegelijkertijd de huid te voeden en te genezen.

Kiehl's event BB Cream

Wat is er zo bijzonder aan de BB Cream van Kiehl’s?

De wetenschappers van Kiehl’s zijn erin geslaagd een formule te ontwikkelen die normaal gezien uit elkaar zou vallen. Ze begonnen met een erg zure, vitamine C en combineerden die met natuurlijke minerale pigmenten. Ze slaagden erin iets te bereiken wat tot nu toe lastig was in productontwikkelingstechnieken:  een coherente, stabiele, zachte en toch doeltreffende formule. Deze formule werd nog verder uitgewerkt met de opmerkelijk lichte, vochtinbrengende textuur die de wetenschappers van Kiehl’s hebben ontwikkeld – ook al gebruikte Kiehl’s een hogere SPF-zonnefilterbescherming van maar liefst 50!

Wist je dat Vitamine C :

  • de verkleuring in je huid vermindert?
  • de fijne lijntjes in je gezicht op oa je voorhoofd vermindert?
  • de huidtint zuivert ?

Verkrijgbaarheid

De BB Cream van Kiehl’s is in hun winkels in 3 tinten beschikbaar; natural, light en fair en je betaalt er €29 voor. Fair is de meest lichte tint en is voor bleekscheetjes zoals ik een aanrader.

Super benieuwd om deze BB Cream te ontdekken en uit te proberen. Benieuwd of hij doet wat beloofd wordt ;-)

Kiehl's Event BB Cream

Kiehl's Event BB Cream

Dank je wel Kiehl’s voor de geweldige avond en alle uitleg omtrent deze nieuwe BB Cream!

Gebruik jij wel eens BB Cream of kies je eerder voor een foundation of misschien zelfs helemaal niets?