gesponsord

Sara ontwerpt een aansteker

Voor de tweede keer lanceert BIC de Design on Fire wedstrijd. Ik hoor je al denken: “euhm… wat?”  BIC; bekend van de legendarische balpennen en van de aanstekers organiseert een wedstrijd om je eigen aansteker te ontwerpen. Wist je trouwens dat de BIC aansteker al 40 jaar bestaat?BIC Design on fire

Hoe?

Op de Facebook pagina van BIC kan je érg eenvoudig je eigen BIC aansteker ontwerpen. Je kan gebruikmaken van allerlei patronen die verwerkt zitten in de applicatie. Maar, je kan ook je volledig eigen ontwerp gewoon uploaden. Zelf ga ik voor de veiligere optie en maak ik gebruik van de design wizard op hun FB pagina :-)

Nog tot 13 februari kan je je ontwerp insturen en elke week worden er 3 creaties uitgekozen.  De wedstrijd duurt in totaal 6 weken en dat betekent dat er in totaal 18 ontwerpen uitgekozen worden om mee te doen aan de volgende ronde. Het wedstrijdreglement met daarin alle details over hoe je precies kan meedoen kan je op de bic design on fire site nalezen.

Wat kan je winnen?

Voor deze wedstrijd worden er drie winnaars gekozen:

– Grote winnaar: 4000 €, zijn aansteker in een oplage van 1 miljoen exemplaren
– Winnaar van de slogan: 2000 €
– Finalisten: hun aansteker in een oplage van 300 exemplaren voor persoonlijk gebruik

Ik heb zelf al eens geprobeerd om een een aansteker te designen, maar het is érg duidelijk dat er aan mij geen designtalent verloren is gegaan haha! (mijn fameuze ontwerp moet momenteel nog goedgekeurd worden)
Terwijl ik door de ontwerpen aan het scrollen was, viel het me wel op dat er al heel wat leuke ontwerpen ingestuurd zijn.

Wie doet er mee met deze wedstrijd?