gesponsord

Sara pendelt

Een job dichtbij huis dat is pure luxe; zeker den dag van vandaag dat je bijna meer uren in de zetel van je auto slijt dan je lief is. Zelf ga ik liever met de auto naar het werk dan met het openbaar vervoer. Enig nadeel; op sommige dagen weet je nooit wanneer je op je werk of bestemming aankomt. Ma bon, met het openbaar vervoer ook niet? En al zeker niet op een dag als vandaag als de mensen van de nmbs eraan denken (opnieuw) te staken…

Op de jobsite Stepstone kan je lezen wat zoal de voor- en nadelen van de verschillende transportmiddelen. Persoonlijk vind ik het een voordeel om met de auto naar het werk te gaan omdat ik dan op mijn eigen ritme me kan klaarmaken en naar het werk kan vertrekken. Soms zorgt het voor de nodige uitdaging als de E40 Gent-Brussel alweer eens potdicht zit. Ik bedoel eigenlijk dat het een uitdaging is om dan een “binennweg” te zoeken die niet door iedereen genomen wordt zodat ik dan toch nog op een deftig uur op ’t werk kan arriveren.

Maar ja, soms kies ik ervoor om met het openbaar vervoer naar het werk te gaan. Dat kan verschillende redenen hebben; de wagen is in de garage, het heeft gesneeuwd en het land staat vast (dan blijf ik ook liever van de baan om eerlijk te zijn. Ik heb de auto al eens op het werk laten staan om de trein naar huis te nemen; het was die ene dag dat er zo’n 1.000km file ofzo stond. En eigenlijk voel ik me dan meer op m’n gemak; rustiger. Ook al heeft de trein dan vertraging en weet je soms amper wanneer je thuis zal geraken. Ik vermoed dat ik het tot nu toe vrij ontspannend vind omdat ik niet elke dag met de trein naar het werk ga.

Het is dan ook logisch dat als je op zoek bent naar een nieuwe job, dat je rekening houdt met de reistijd. Toen ik Sara Zoekt Werk was naar m’n huidige job heb ik er in elk geval rekening mee gehouden. Daarom keek ik enkel naar vactures in Gent en Brussel. Maar bijvoorbeeld niet naar vacatures in Antwerpen. Ik wilde niet langer dan 1 uur (enkel) onderweg zijn van en naar m’n werk. Soms heb ik pech en ben ik wel langer dan 1 uur onderweg. En als het echt niet te doen is, kan ik gelukkig ook van thuis uit werken. Al was het maar voor enkele uurtjes.

Hou jij ook rekening met de reistijd van en naar het werk als je naar een nieuwe jobs kijkt?

vacatures vinden met StepStone