gesponsord

Sara houdt van een zuivere huid

20120211-Cotton-Science-2545

Stilaan word ik wat ouder en m’n huid vraagt wat meer verzorging dan snel wat water in m’n gezicht te pletsen. Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik geen zin had om enkele reinigingsproducten van Demake’up te testen. Dat mailtje kwam dus als geroepen! Niet veel later kwam het pakketje met de vloeibare reinigingsproducten – reinigingsgel, tonic en reinigingsmelk – en 2 verpakkingen wattenschijfjes aan.

Uit goede gewoonte (dat doe ik dus altijd é) deed ik de producten al snel open en keurde hen alvast op hun geur. De drie producten hebben allemaal een zachte, subtiele geur. Het testen kon beginnen. Tot nu toe had ik niet echt een reinigingsritueel, maar zoals ik net zei was ik aan het uitkijken naar goede (niet al te dure) producten.

De Cotton Science lijn van Demak’Up maakt gebruik van de positieve effecten van de extracten van de katoenplant. De voornaamste eigenschappen van deze producten zijn vochtinbrengend, verzachtend en voedend.

Nu, het testen. Gedurende enkele weken reinigde ik zowel ’s morgens als ’s avonds mijn huid met de 3 producten. Al snel zag ik resultaat; m’n huid voelde zachter aan en zag er ook gezonder uit. Maar ik merkte ook al snel dat 3 producten ’s morgens en ’s avonds smeren wat te veel was voor m’n huid. Daarom veranderde ik het ritueel lichtjes. ’s Avonds gebruik ik nu de schuimende reinigingsgel en de reinigingsmelk. En ’s morgens gebruik ik de gel en de micellaire tonic. En ik moet zeggen, ik ben écht tevreden van deze producten.

Schuimende reinigingsgel (€5,85):
Dit product gebruik ik nu al enkele weken twee keer per dag. Ik moet zeggen, ik ben fan van deze gel. Een klein druppeltje op m’n handen, wat water erbij en op m’n gezicht wrijven. Heerlijk zuiver gevoel achteraf!

Reinigingsmelk (€4,59):
Nadat ik m’n gezicht gewassen heb met de schuimende gel, veeg ik de laatste restjes make-up van m’n gezicht met deze reinigingsmelk. Een zachte, milde reinigingsmelk die je make-up zonder moeite doet verdwijnen. Ik moet toegeven, dit is mijn favoriete product uit de Cotton Science lijn van Demake’up.

Micellaire tonic (€4,59):
De tonic gebruik ik voortaan enkel ’s morgens. Een beetje op een wattenschijfje, enkele keren over je gezicht wrijven. Na het aanbrengen van de tonic voelt m’n gezicht lekker fris aan. Een dagcrème na dit product is onmisbaar omdat m’n huid na de tonic wat “strak” aanvoelt. Je voelt dat je huid moet gehydrateerd worden zeg maar :-)

Besluit:
Het is belangrijk dat je je huid leert kennen en ook leert aanvoelen. Zo kan je je perfecte reinigingsritueel samenstellen. Bij mij is dat dus het gebruik van de reinigingsgel in combinatie met de tonic in de ochtend. En ’s avonds de combinatie reinigingsgel en -melk.
Zou ik deze producten opnieuw kopen? Zeker! Budgetvriendelijke producten die zeer goed doen wat ze beloven! Jep, budgetvriendelijk want alle producten kosten minder dan 6€ per product!

20120211-Cotton-Science-2548

Nog enkele weetjes:

– Wist je dat… Demake’up de uitvinder is van het wattenschijfje om make-up te verwijderen? (dit wist ik eigenlijk niet)
– Wist je dat… katoen in verschillende landen “het witte goud” genoemd wordt?
– Wist je dat… men in de kruidengeneeskunde al eeuwen de ingrediënten van de katoenplant gebruikt?- Wist je dat… de ingrediënten van de katoenplant een ontstekingsremmende en antioxiderende werking hebben?

Nog één tip die ik gekregen heb van Demake’up:

Verwen je huid af en toe eens met een stoombadje. Doe heet water in een schaal, ga met je gezicht boven de stoom hangen en hang een handdoek over je hoofd. Je poriën openen zich waardoor laatste restjes talg en vuil naar buiten komen. Gebruik hierna nog een zachte schuimgel of reinigingsmelk om de restjes vuil te verwijderen.

Dit heb ik nog niet gedaan, maar ga ik binnenkort eens proberen. Heb jij al zo’n stoombadje geprobeerd?

Disclaimer: This is a sponsored blogger campaign and I was compensated by the advertiser to write this post. I was provided with the subject matter to write about but my thoughts, opinions and words are 100% mine.