event, food & drinks

Sara kookt met Zanussi

Naar aanleiding van de lancering van een nieuw gamma keukentoetsellen van Zanussi werden enkele bloggers uitgenodigd om ermee kennis te maken.

Na de nodige uitleg en een lekker glaasje prosecco was het tijd voor een uitdaging à la masterchef. Elk team van 2 personen moest een Spaghetti Carbonara from scratch klaarmaken. Moet je weten, dit was voor mij de eerste keer dat ik verse spaghetti carbonara ging klaarmaken. Alsook voor mijn teamgenoot! Van een uitdaging gesproken! Improviseren it was!

Maar goed, na wat nadenken namen we enkele ingrediënten waarvan we dachten dat ze in een pasta carbonara hoorden en flansten Laura en ik een Carbonara in elkaar. Tijdens het bereiden maakten we gebruik van de nieuwe inductiekookplaat uit het Zanussi Quadro gamma. In deze kookplaat zit een “powerknop” verwerkt waardoor het water in een mum van een tijd aan de kook gebracht wordt (+/- 3minuutjes voor een hele kom water).  Om de kookplaat harder of zachter te zetten, laat je je vinger gewoon over de cijfertjes glijden. Zeer snel en super handig om je vuur snel harder of zachter te zetten.

20120117-zanussidolcevita-2489

Terug naar de wedstrijd; de pasta’s uit de verschillende teams werden op de jurytafel geplaatst voor een grondige keuring door Chef Giovanni Bruno. Na een korte pauze werden de winnaars van de Masterchef wedstrijd bekend gemaakt. Tot grote verbazing van zowel Laura als mij (er waren enkele super goede foodbloggers aanwezig) wonnen we de wedstrijd. Het zou geen wedstrijdje zijn moest er geen prijs aan vasthangen natuurlijk. We wonnen beiden een diner voor twee in het Senzanome restaurant. Moet je weten, de Italiaanse keuken is écht mijn favoriet. Ik ben dus super gelukkig dat ik een etentje gewonnen heb in een Italiaans restaurant dat de trotse eigenaar is van een Michelin ster!! Nu nog een datum vastleggen…

20120117-zanussidolcevita-2504

Na dit alles bereidde Chef Giovanni Bruno de enige échte Spaghetti Carbonara. Tot mijn verbazing was het poepsimpel en maak je het eigenlijk even snel klaar als “carbonara uit een pakske”.

20120117-zanussidolcevita-2507

Het échte recept voor spaghetti carbonara:

– Kook de pasta gaar in superveel water (+/- 1 liter water per 100 gram pasta), doe er ongelooflijk veel zout bij (hij deed er het hele zoutvatje in!),

– Bak ondertussen de pancetta samen met een sjalotje in olijfolie,

– Als de pasta gaar is, zet je het vuur af. En schep je pasta in je pan met pancetta.

– Voeg een beetje water (waar de pasta in gekookt is) toe. Zo vermijd je dat de pasta gaat uitdrogen en kleven.

– Breek de eieren in de pan en meng alles zéér goed!

– Serveer en geniet!