food & drinks

Sara maakt rode vruchten cake in 5 minuten

Gisteren was het de bedoeling dat we het paleo proof (zelfgemaakte) ijs zouden verorberen als dessert… Omdat het toch een tijdje moet “zachter” worden, nam ik het ijs voor het avondeten uit de vriezer. Maar na het eten hadden we beiden voldoende gegeten en waren zowel #hetvriendje als ik het ijs vergeten. “Dan maar de frigo in, dan maken we er morgen een smoothie van.” zeiden we vol overtuiging.

De volgende dag, ergens in de namiddag. Hij: “heb je dat “ijs” al in een smoothie verwerkt?” Ik: “Euhm.. nee, alweer vergeten” Waarop hij antwoordde: “Zeg, als je dat nu eens bij je cakedeeg (dat toch op moet) kapt… zou dat niet lekker zijn?”

Zo gezegd, zo gedaan. Het ijs (dat ondertussen smoothie was geworden) bij het kant-en-klare cakedeeg gegoten, goed gemixt en een uurtje de oven in, op 180°. Normaal moet zo’n kant-en-klaar cakedeeg een 45-tal minuutjes de oven in, maar omdat ik er iets smoothie-achtig (= extra vloeibaar) bijgedaan had, heb ik de baktijd verlengd naar 1uur.

Om eerlijk te zijn, was ik superbenieuwd naar het resultaat, maar het is écht wel lekker hoor! Ik was al zwaar fan van bananencake en nu dus ook van deze kokos-rodevruchten-chocolade schilfers cake!

Image
Niet zo'n goede foto van de rode vruchten cake

Voor de liefhebbers, het recept voor het rodevruchten kokosijs:

– Men neme een blik kokosmelk en men giet dit in een kom,
– Men neme een handvol rode vruchten uit de diepvriezer en gooit deze bij de kokosmelk,
– Men neme enkele reepjes donkere chocolade en versnippert deze met een mes,
– De snippers chocolade mogen ook in de kom,
– Voeg een lepel honing toe,
– Goed mixen en klaar!

Nu kan je dit mengel als smoothie maken (dan gebruik je wat meer kokosmelk of voeg je een beetje water toe aan het mengsel) of als ijs en vries je dit in kleine porties in.