gesponsord

Sara stuurt je naar een klassiek concert in de Munt in Brussel

Klassieke muziek, eigenlijk kan ik het best wel appreciëren. Ook al ken ik er geen knijt van. Ik hou niet van de “bombastische” of zware klassieke stukken, maar ik ben eerder “fan” van de fijnere stukken. Als er een piano in meedoet, ben ik helemaal voor het stuk gewonnen. Mijn enige probleem is dat ik niet goed weet welke componist dergelijke muziek gecomponeerd heeft… Ooit ben ik eens naar een klassiek openlucht concert geweest (don’t ask). Maar tot mijn verbazing wist ik het wel te appreciëren. Tot nu toe heb ik me nog niet echt verdiept in de wereld van klassieke muziek. Mijn portie krijg ik tegenwoordig dankzij het jaarlijks familie uitstapje naar The Night of The Proms :-)

Binnenkort organiseren de mensen van Jong vma (vereniging voor jonge managers) een klassiek (nieuwjaars) concert in de Munt in Brussel. Het 60-koppig orkest “‘t muziek Frascati” zal onder leiding staan van Kris Stroobants. De stukken worden van de nodige uitleg voorzien van Fred Brouwers van Klara, zodat het appreciëren van de muziek toegankelijker zal worden.

Belgique - Bruxelles - Place de la Monnaie
Belgique - Bruxelles - Place de la Monnaie door saigneurdeguerre

Dankzij de vriendelijke mensen van Jong vma mag ik een duo ticket voor dit klassieke concert in de Muntschouwburg op 27/01 cadeau doen.

Wat staat er op het programma?
– Suite uit “Romeo & Julia” – Sergej Prokofjev {1891-1953}
– Cuatro madrigales amatorios – Joaquin Rodrigo {1901-1999}
– Madrigal – Xavier Montsalvatge {1912-2002}
– Spaanse liederen – Dirk Brossé {°1960}
– “Romeo & Julia” – Pjotr Iljitsj Tsjaikovski {1840-1893}
Dit alles zal zo’n 1,5uur duren, inclusief pauze. Alle stukken zullen ingeleid worden door Fred Brouwers van Klara.

Hoe kan je het duo ticket winnen?
Het orkest noemt “’t muziek Frascati”, maar vanwaar komt deze naam?  Laat het maar weten in de comments onderaan deze blogpost.
Indien je een favoriet klassiek stuk hebt, mag je dit ook laten weten in de comments. Je comment zal nog niet meteen verschijnen, ik zal de reacties 1x / week goedkeuren.

De winnaar zal random gekozen worden en  zal op 13/01 bekend gemaakt worden. Je kan dus meedoen tot 12/01, 00u.

Een tip vind je op de website van vma ;-)

Disclaimer: This is a sponsored blogger campaign and I was compensated by the advertiser to write this post. I was provided with the subject matter to write about but my thoughts, opinions and words are 100% mine.