gesponsord

Sara droomt even weg

Na een zware storm en een grijs begin van de dag droom ik toch nog even graag weg. Deze keer niet naar New York… Alhoewel? Nee nee, deze keer droom ik van een korte trip iets dichter bij huis. Naar Reims.

Al enkele jaren zou ik graag eens één (of enkele) champagnehuizen gaan bezoeken in de Champagnestreek Reims. In de streek van Reims zijn er verschillende grote champagnehuizen die wel eens toeristen ontvangen zoals:

– Mumm,
– Piper Heidsieck,
– Veuve Clicquot Ponsardin,
– Taittinger
– …
Jammer dat het champagne huis Bollinger hun deuren niet openzet voor het publiek. Stiekem zou ik er toch ook wel eens een bezoekje aan willen brengen. Maar in tussentijd passeer ik dan wel eens in de Bollinger bar in Antwerpen ;-)

Niet enkel de gekende champagnehuizen zou ik eens willen bezoeken, maar ook de lokale champagnehuizen. Vaak zijn deze champagnes super lekker, misschien zelfs lekkerder dan de grote merken? Anyway, misschien vertrekken #hetlief en ik volgend jaar wel voor een weekendje naar de champagnestreek. En als je een champagnehuis (of meerdere) gaat bezoeken hoort daar uiteraard een stijlvolle overnachting bij. Ik denk wel dat we een leuk hotel zullen vinden in het aanbod van Accor hotels in Reims.

Bubbly
Foto "Bubbly" door Trent Strohm

Welke champagnehuizen ik volgens jou zeker eens moet bezoeken?