dagelijks

Sara houdt van orchideeën

Orchidee
Toen we vorig jaar verhuisd waren ging dat gepaard met een bescheiden instuif feestje voor de vrienden. Tijdens deze instuif kregen we van een bevriend koppel een orchidee cadeau.

Moet je weten, ik ben absoluut geen held in het levend houden van planten en/of bloemen. Maar voor deze orchidee wilde ik m’n best doen. Ik zocht op hoe ik de orchidee goed kon verzorgen en zo begon ik aan een wekelijks ritueel van een lauw badje. De orchidee wordt wekelijks in een pombak met lauw water gezet tot de wortels van de orchidee opnieuw mooi groen zijn.

Na een goed halfjaar verloor de orchidee haar bloemen, maar ik gaf niet op. Ze was al heel wat gegroeid en ook al stond er geen bloem meer op de plant, wekelijks kreeg de orchidee haar lauw badje. Enkele weken geleden merkte ik dat er opnieuw knopen op de plant kwamen, nieuw bloemen! Een vreugdedansje was wel op z’n plaats.

Een goede week later zijn er ondertussen 3 bloemen open en zijn er nog een 10-tal knoppen die moeten openkomen. Missie Orchidee geslaagd!