gesponsord

Sara ontmoet Nikon 1

Gisteren waren we (= ik + verschillende bloggers en fotografen) uitgenodigd om de nieuwe fototoestellen van Nikon te gaan bekijken. In het kort: het is een compact camera met verwisselbare lenzen. Concurrentie voor toestellen zoals de GF1/2/3 van Panasonic, de NX reeks van Samsung en de NEX collectie van Sony. Eerlijk gezegd verwachtte ik al eerder een reactie van Nikon of Canon op deze compacte, goede camera’s. Benieuwd of Canon binnenkort ook een dergelijk model zal lanceren…

Nikon brengt meteen 2 “mirrorless” fototoestellen op de markt. De Nikon J1 en de Nikon V1. De V1 heeft volgende extra features:

– (speciale) Hotshoe; enkel de meegeleverde flits kan erop geplaatst worden. De flits gebruikt de batterij van het toestel om te kunnen afgaan.
– Viewfinder; dat kleine venstertje waar je door kan kijken om een foto te nemen, zo hoef je niet de hele tijd op dat LCD scherm te kijken om een foto te nemen.
– Metalen body. Dit merk je ook als je het toestel vastneemt (je ziet het verschil zelfs); het voelt robuuster en steviger aan dan de Nikon J1.

Wat moet dat kosten? 

De Nikon J1 is het goedkoopste model en komt neer op €549. Voor de V1 betaal je wat meer, €699.
Oh ja, beide fototoestellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zelfs in het roze (J1)!

Wil je meer informatie en een uitgebreid artikel lezen? Dan kan je dat bij Photoguru, Bert Stepahani of bij Dipfico.
Uiteraard vind je hierover ook meer dan voldoende informatie op de Nikon website zelf.

Thx Nikon voor de fijne avond, het lekkere eten én de animatie!

UPDATE (het belangrijkste van allemaal): Door middel van een adapterstuk kan je de reeds bestaande Nikon lenzen op deze Nikon V1 en J1 gebruiken.