gesponsord

Sony Ericsson Xperia Arc: review

Vorige week mocht ik van The Mobile Revolution de Sony Ericsson Xperia Arc uittesten. Wat ik ervan vond kan je uitgebreid lezen op hun website.

Ik moet zeggen dat het wennen was aan een andere interface dan die van m’n iPhone. De vele tips die jullie me via de comments onder deze blogpost en via twitter gegeven hebben, waren zéér nuttig. Dit maakte het voor mij een pak makkelijker om gewend te raken aan het Android systeem.

Het toestel heeft me positief verrast, en in het bijzonder de camera. De Xperia Arc heeft een 8 megapixel camera gekregen waarmee je in HD kan filmen. De camera heb ik in verschillende licht omstandigheden getest en zelfs in het duister waren de foto’s acceptabel. Niet zeer goed, maar wat ik gefotografeerd had, was duidelijk te zien. Dit komt doordat Sony Ericsson een speciale (Exmor R) techonologie in dit toestel heeft gestoken. Deze technologie gaat je foto gaan corrigeren/verbeteren waar nodig. Hieronder een foto van Pixel die genomen is in een nogal duistere omgeving. Meer foto’s kan je terugvinden in deze set op Flickr.

Sony Ericsson Xperia Arc: test shots for review

 

UPDATE:

Via twitter kreeg ik de terechte vraag van Filip: “zou je als volgende telefoon nu een iPhone of Android Phone nemen?”

Eerlijk gezegd heeft het toestel me zeer positief verrast. Maar ik denk niet dat ik zou overschakelen op Android. Om de simpele reden dat thuis alles ingesteld is als Apple gebruiker. In deze ene week heb ik ook meer foutmeldingen te zien gekregen dan de afgelopen (bijna) 2 jaar op m’n iPhone. De foutmeldingen waren niet altijd even logisch. Maar na een gesprek met Elke bleek dat zij deze problemen niet had. Waarschijnlijk lag het aan de gebruiker ;-) Android is voor mij niet dummie proof genoeg. Daarom zou ik (voorlopig) niet veranderen van m’n iPhone naar een Android telefoon.