dagelijks

Zomers voetenleed

Het is weer zover, het wordt warmer. En als het zonnetje erdoor komt, heb ik altijd zin om pumps, ballerina’s en andere zomers schoeisel uit de kast te halen.

En dat doe ik dan ook. Maar, niet zonder risico. De eerste weken dat ik m’n zomers schoeisel aantrek, is het van dat. Hielen die openliggen, tenen die geplet worden in de mooie spitse tip, blaren verspreid over m’n voeten. Elk jaar is het opnieuw van dat. Fun! (En blijkbaar ben ik niet alleen, want ik heb hier ook al over zomers voetenleed gelezen)

Volgens mij heb ik gewoon overgevoelige voeten. En daarom doe ik geen stap meer in m’n zomerse schoenen zonder een “anti pijnlijke voeten”-kit mee te nemen. Handig om mee te nemen:

  • Scholl partyfeet. Een stukje silicoon dat je in je schoen legt waardoor je minder pijn zal hebben als je die prachtige pumps draagt.
  • Pleisters. Werkt preventief tegen hielen die open zullen liggen na het dragen van die schattige schoentjes. Het liefst in massale aantallen en ook  in allerlei vormen. (brede voor op je hielen, minder brede voor je tenen, …)
  • Compeed. Voor als het te laat is. Over de (opengeprikte) blaren plakken en het geneest vanzelf!
  • Reserve schoenen (en sokken). Vaak heb ik een tweede “comfy” paar sneakers in de auto liggen. Autorijden gaat veel makkelijker én je ziet minder af voor een tijdje. (Als m’n handtas groot genoeg is, steek ik er zelfs een paar comfy ballerina’s in)
  • Heb je de bovenstaande hulpmiddeltjes niet in je handtas zitten? Probeer dan zo weinig mogelijk rond te stappen.

Dat doet me eraan denken dat m’n comfy ballerina’s (van bij Sacha) van vorig jaar zodanig versleten waren, dat ik er nieuwe moet kopen! #wishlist

Oh ja, andere tips om het zomers voetenleed te beperken zijn ook altijd welkom!

Comfy ballerinas from the Sacha store