food & drinks

Sara maakt brownies ~ Recept van Nigella Lawson

Vorig weekend heb ik het recept “doordeweekse brownies” getest uit het nieuwste kookboek van Nigealla, Keuken.

Het was de eerste keer dat ik een warm brownie deeg maakte, maar het resultaat was super! Het “dekseltje” van de brownie was net krokant genoeg en de binnenkant was overheerlijk zacht, smeuïg, nog wat kleverig, … Just perfect!

Omdat de brownies zo’n succes waren bij de gasten, geef ik het jullie graag mee!

Voor 16 doordeweekse brownies

Ingrediënten:

  • 150 gram ongezouten boter
  • 300 gram lichtbruine rietsuiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • 150 gram bloem
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram melkchocolade in kleine stukjes gehakt
  • poedersuiker om de brownies te versieren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven tot 190°
  • Laat de boter smelten in de pan op een zeer laag vuurtje
  • Als de boter gesmolten is, roer je er de suiker onder met een houten lepel (nog altijd op een laag vuurtje)
  • Als de boter en de suiker goed gemengd zijn, zeef je de cacaopoeder met de bloem, doe er het snuifje zout bij en roer dit door het mengsel in de pan
  • Haal de pan van het vuur (het mengsel is nu erg droog en in dit stadium is het nog geen mooi glad beslag)
  • Klop de eieren samen met het vanille extract in een kom en meng ze door het brownie mengsel in de pan
  • Roer er de gehakte chocolade door en doe het mengsel in de bakvorm (met bakpapier)
  • Strijk het mengsel mooi glad met een spatel en bak het 20-25 minuten in de voorverwarmde oven
  • De brownie moet er gestold en donker uitzien, droog aan de buitenkant, zacht vanbinnen. Bijna vloeibaar binnenin met een krokanter dekseltje.
  • Laat afkoelen en versier met bloemsuiker (proef zeker ook eens “van de randjes” als het deeg net uit de oven komt… on.ge.loof.lijk.lekker!)

Brownies ~ Recipe by Nigella Lawson