fotografie

Analoge fotografie

Het zal nu ongeveer een jaar geleden zijn dat ik m’n eerste analoge camera kocht.  Analoog fotograferen is helemaal anders dan digitaal fotograferen. Je gaat meer nadenken over je instellingen, je beeld, compositie, … Ik ben er helemaal weg van!

Zowel Filip als ik zijn gebeten door het analoge virus en daarom hebben we een blog/site – Tales on Film – opgestart. Op de site kom je onder andere te weten welke toestellen we momenteel in ons bezit hebben. Ze staan er bijlange nog niet allemaal op! Momenteel hebben we samen een 35-tal toestellen, waarvan 33 werkende. (Er zijn er twee stukgegaan door ze te gebruiken) Maar ook als we een probleem hebben met een camera en dat opgelost hebben, plaatsen we dit op de blog. Ook Tips & Tricks kunnen niet ontbreken!

Oh ja, de blog is in het Engels omdat we er een breder publiek mee kunnen aantrekken dan pakweg in het Nederlands. Uiteraard is er ook een Flickr groep waar je je (analoge) foto’s aan kan toevoegen. Je kan ook fan worden op Facebook.

Straight out of camera. No post processing on this picture.