event, food & drinks

Kookworkshop met 40 vrouwen en Dolce Gusto

Deze voormiddag werden we (40 vrouwen) verwacht bij Mmmmhvoor de BGGD. Ieder van ons kreeg een schort in een bepaalde kleur waardoor we in 3 groepen verdeeld waren.

Bij Mmmmh kan je kookworkshops volgen en dat werd ook van ons verwacht.
Onder begeleiding van de koks begonnen we aan drie kookworkshops.
Onze groep begon met het maken van smoothies. Een met ananas en een met papaya.
Na het halfuurtje smoothie maken, schoven we door naar een ander kookeiland waar we koekjes maakten. Een vrij makkelijk recept voor het koekjesdeeg waar we later (als het deeg bijna klaar was), stukjes chocolade in gestoken hebben.
Hierna volgde de laatste kookworkshop waar we een frangipane/appeltaart en een cheesecake gemaakt hebben.

Na de drie kookworkshops was er een wedstrijd tussen de drie teams. Het was de bedoeling dat we de perfecte scrambler eggs gingen maken. Eigenlijk moet je op het laagste vuur je boter laten smelten, daar je eieren in gieten en blijven roeren. (Ik zet mijn vuur op maximum, roer wat in de pan en klaar…Lekker snel, maar zo hoort het blijkbaar niet) Op het einde werd er wat truffelolie toegevoegd aan het ei waardoor het ei overheerlijk smaakte!
Uiteindelijk heeft de blauwe groep het wedstrijdje gewonnen en (ja,ik zat bij blauw #w00t) kregen we twee glazen van Dulco Gusto mee naar huis en ook wat extra Dolce Gusto cups met melk in.

Alle 40 vrouwen kregen het nieuwe model van de Dolce Gusto koffiezet mee, de piccolino.
Eens thuisgekomen heb ik het meteen geïnstalleerd en heb ik een espresso’tje gemaakt voor Filip.

Het ging allemaal door bij Mmmmh waar ook hun winkel gevestigd is en ik vind het best wel sjiek van mezelf dat ik er niets gekocht heb :-) Meestal laat ik me wel eens gaan in dergelijke winkels …

Thx Clo voor de geweldige BGGD, Dolce Gusto voor de geweldig schattige koffiezet en Mmmmh voor de leuke kookworkshops.


Deze blogpost heb ik op de iPad geschreven, hopelijk werken alle links goed…