dagelijks

Sara nam afscheid van een cyste

Vandaag is het exact 3 weken geleden dat ik afscheid nam van de cyste die zich in m’n pols had genesteld. Bye Bye Cyste!

Intussen een goed jaar geleden kreeg ik plotseling last in m’n pols, zonder reden eigenlijk. Omdat de pijn bleef aanhouden en ik m’n pols amper nog kon bewegen toch maar naar de dokter geweest. Een paar onderzoeken later wist hij het me te vertellen: Tendinitis. Gedurende 6 weken een brace dragen en dan zal het wel beter gaan. 6 weken werden ver 3 maanden en de pijn bleef maar terugkomen. De pijn begon mij te hinderen tijdens m’n dagdagelijkse taken. Terug naar de dokter die me doorverwees naar “een specialist”, handchirurg Van Steenbrugge. Weer een paar onderzoeken en consultaties later kwam het verdict: een cyste.

Pols Cyste

Een eenvoudige cyste die me dus zoveel pijn en vooral last bezorgt?! Say What! Niets ernstig, gewoon lastig. 3 weken geleden werd de cyste dus operatief verwijderd en moest ik 4 weken thuisblijven van de dokter. En vooral… “niet met je hand in het water gaan en er niets mee doen!” klonk het.  Gedurende 2 weken kwam de verpleegster langs om de wonde elke dag in de gaten te houden, te verzorgen en om er een nieuw verbandje op te leggen. En dat tussen 6u en 7u30 ’s morgens. Geeuw.

Screen Shot 2014-08-07 at 11.18.51

Creatief met één hand

Dus… water vermijden… Maar ik moest mezelf toch wassen, en m’n haar wassen, eten maken, … Douchen deed ik met een diepvrieszakje rond m’n hand, dichtgeplakt met plakband. Douchen en je haar wassen met 1 hand. Het gaat wat trager, maar het lukt! Eten maken was al iets moeilijker, maar gelukkig kon ik rekenen op de mama en wat vrienden die voor me kookten. En voor de andere avonden was er nog altijd minute-soup, aiki noodles, pizza bestellen, … Mogelijkheden genoeg ;-) Nogal ongezonde mogelijkheden wat resulteert in wat extra gewicht, maar dat werk ik er binnenkort weer af ;-)

Processed with VSCOcam with f2 preset

Bijna genezen

Intussen kan ik m’n beide handen terug gebruiken, woohoo! Maar het is toch nog opletten. De wonde is mooi genezen en volgens de dokter kan ze niet terug “openspringen” Haha, stel je voor ;-) Anyway, ik kan m’n beide handen terug gebruiken! Maar toch even opletten dat ik m’n pols niet forceer, want het wringt nog allemaal wat. Door te sporten of overbelasting kan het zijn dat m’n pols wat gaat opzwellen liet de dokter me weten. Dus ja, toch nog goed opletten wat ik doe.

De wonde is dus genezen en ik mag het litteken elke dag inwrijven met wat Nivea of speciale pleisters gaan halen om het litteken mooi(er) te laten genezen. Het gaat toch nog enkele weken duren vooraleer de zwelling en de “spanning” of het tegenwringen volledig weg zal zijn.

De Cyste

De cyste werd dus onder volledige verdoving van ongeveer een uurtje verwijderd, heb er dus helemaal niets van gemerkt en alles is vlot verlopen. De dokter heeft de cyste laten onderzoeken en ze is niet kwaadaardig en ze was 1cm x 0,5cm groot. Ik verschoot er toch wel van dat ze zo groot was, want ik zag ze niet zitten in m’n pols en voelde ze ook niet… De cyste was toch wel een pak groter dan ik gedacht had eigenlijk. Eerlijk gezegd dacht ik dat 4 weken thuis erg veel zou zijn, maar het was duidelijk nodig om voldoende te rusten hiermee. Want bij het minste dat ik deed kreeg ik toch wel last. Binnenkort vlieg ik er weer in, hello work!

Processed with VSCOcam with f2 preset