beauty, dagelijks

Sara gaat naar de kapper

Step by Step Aalst

Wie me nog maar een beetje kent, weet dat ik een immense schrik heb om een nieuwe kapper uit te proberen. Ik zou bijna zeggen “m’n haar is heilig” en ok ik heb gewoon énorm veel schrik voor een screwup van de kapper. Maar soms… Soms ga ik een kapperszaak binnen om m’n froeke te laten bijknippen.

Elke keer ik naar het centrum ga (altijd te voet), passeer ik élke keer aan de etalage van de kapperszaak Step By Step en elke keer denk ik “Damn, wat een geweldig interieur. Daar moet ik m’n haar eens laten knippen!”  (Ook al is er helemaal geen link tussen het interieur en de kwaliteit van de kapper)  Enkele weken geleden stapte ik deze kappperszaak in Aalst dus binnen om mijn froeke te laten bijknippen.  Het was intussen ook al van februari geleden dat ik een kapper bezocht had, dus de snit was er volledig uit. De vriendelijke kapper bekeek m’n haar, m’n snit en m’n froeke. Hij knipte m’n froeke bij en gaf me intussen advies over hoe hij m’n haar zou knippen. Ik denk dat m’n gezicht boekdelen sprak, want hij toonde me in een boek wat hij precies bedoelde. De man had me overtuigd en ik maakte meteen een afspraak.

Anyway… Afgelopen weekend was het zover. En ook al moest ik even wachten tot het aan mij was, was ik totaal niet zenuwachtig. Als ik naar een nieuwe kapper ga, word ik meestal al enkele dagen op voorhand zenuwachtig! Maar deze keer had ik er alle vertrouwen in dat Michael mijn haar zou knippen én dat het zeker goed zou komen.

Wat ik énorm apprecieer bij deze kapper is de persoonlijke aanpak. Hij begroet je met je voornaam, tijdens het wachten krijg je een drankje (mmm Nespresso). Maar vooral.., hij neemt de tijd om je op je gemak te stellen en te luisteren naar wat je wil, geeft z’n advies en gaat dan pas aan de slag.

En of ik content ben? Oh ja! Totally! Super content dat ik de kapper ben binnen gestapt en er een afspraak gemaakt heb! Love my new hair!

Oh ja, Michael heeft verschillende jaren voor Toni & Guy gewerkt en heeft ongeveer een jaar geleden z’n eigen kapperszaak opgericht. Zeker een aanrader! Ze gaan mij daar nog zien!