dagelijks

Sara maakte een roadtrip met de #NewPeugeot308

Exact twee weken geleden stond ik – samen met nog 5 andere Belgische bloggers – in het midden van de nacht op (om 4u opgestaan!!) om richting Basel/Mulhouse te vliegen om er een testrit (lees roadtrip) te gaan doen met de nieuwe Peugeot 308! Na een kort woordje uitleg over de nieuwste Peugeot, kregen we de sleutels van de wagen en mochten we de trip verder zetten richting Sochaux. In dit stadje staat de fabriek waar de #NewPeugeot308 gemaakt wordt. De blauwe lijn die je op onderstaande foto ziet, is het eerste deel van de roadtrip dat we gereden hebben! Een mooie roadtrip door de Elzas (super mooie streek trouwens!!)

20130905-NewPeugeot308-05207
20130906-NewPeugeot308-200000079

De Nieuwe Peugeot 308: eerste impressies

De wagen ziet er goed uit, vind ik. Vanuit sommige hoeken herken ik er andere auto’s in. Zo herken ik in het achterwerk van de 308 bijvoorbeeld de poep van een audi a3. De zijlijn doet me dan weer denken aan een Mercedes A. Maar de voorkant, als je het mij vraagt het mooiste deel van de wagen. De snoet vind ik echt mooi. Al is mooi het juiste woord niet. Eerder stoer.

Deze auto heeft heel wat leuke features, een korte opsomming van diegene die er voor mij uit springen :

 • De optie dat de wagen via een lichtje in spiegels aangeeft dat er een object nadert. Het lichtje gaat niet flikkeren ofzo, maar het licht eerder subtiel op in de spiegel.
 • Het kleine stuur. op het eerste zicht leek het wel een mini stuur, maar eigenlijk voelt het super aangenaam aan om met zo’n klein stuur te rijden. Bochten neem je trouwens érg vlot met zo’n kleiner stuur. Het voelt gewoon wat sportiever aan.
  20130905-NewPeugeot308-05233
 • De vernieuwde middenconsole. Peugeot heeft zoveel mogelijk knopjes weggehaald en ze allemaal in de “i-cockpit” (ok ok, de naam kon iets inventiever gekozen worden) gestoken zodat alle functies (radio, gps, bluetooth, airco, coyote, …) via touchscreen te bedienen zijn. Het ziet er echt goed uit! Ze hebben zelfs een coyote in de Peugeot 308 ingebouwd. ;-) Het touchscreen reageert over het algemeen erg snel en alle functies zijn erg makkelijk te vinden. Big win!
  20130905-NewPeugeot308-05217
 • Je hoeft de sleutel niet in het contact te steken, die sleutel kan dus gerust dagen, weken, maanden ergens onderaan in je handtas blijven liggen. Je moet er dus wel aan denken om je autosleutel te gaan zoeken als je van handtas verandert.
 • Het automatisch remsysteem als je een andere auto nadert. De Peugeot geeft 3 verwittigingen als je een andere auto nadert, de ene alert is al wat meer opvallender dan de andere. Eerst krijg je een waarschuwing op het dashboard te zien “vehicle close”, als tweede waarschuwing krijg je een signaal te horen en als dat nog niet genoeg is, begint de auto te remmen als je superdicht bij je voorligger komt. De auto wordt niet tot stilstand gebracht, maar remt wel drastisch af. Ok ok, andere merken hebben dit systeem ook al. Maar hoe meer merken het beginnen te implementeren, hoe beter toch?
  Op een afgesloten terrein hebben we deze functie ook echt mogen testen. De maks! Al zou ik het toch niet in het echt proberen testen, het is best wel scary om je voorligger (ook al was het hier een soort kussen) zo dicht te zien komen.
 • Ah, nog een leuke functie. Je kan de auto instellen dat hij bijvoorbeeld een afstand moet houden van bvb 2 seconden. Als je dan je cruise control inschakelt op bvb 120 km/u en je voorligger rijdt maar 100 km/u, gaat de auto automatisch afremmen tot op “2 seconden” afstand van je voorligger. Als je je voorligger dan voorbijsteekt, geeft de auto wat gas bij tot hij aan de ingestelde snelheid komt.
  20130905-NewPeugeot308-05399

Er zijn nog tal van features die ik hier niet opsom, maar deze zijn mij het meest bijgebleven.

Wegligging van de Peugeot308

En wat een wegligging zeg! Tijdens het tweede deel van de roadtrip reed een Zweeds ex-rally piloot achter ons die euhm.. nogal pushy was :-)
Gelukkig reed Boskabout dat deel van de roadtrip en testten we de wegligging uit. Beeld je even in; de Vogezen, haarspeldbochtjes, een afgrond aan de ene kant en een rotswand aan de andere kant van de baan, … Volle gas (ongeveer toch) op de rechte stukken, bochtjes nemen tegen (geen idee eigenlijk), maar de wagen bleef vlot rijden en stelde ons niet teleur! De adrenaline gierde door ons lijf, een glimlach die moeilijk van ons gezicht te vegen was als gevolg!

20130905-NewPeugeot308-05243

20130906-NewPeugeot308-200000057
20130905-NewPeugeot308-200000020
20130905-NewPeugeot308-200000016
20130905-NewPeugeot308-05396

In het kort

Deze auto heeft een mooie snoet, je zit er comfortabel in trekt goed op en heeft een geweldige baanligging, zelfs in haarspeldbochtjes ;-)
Merci Peugeot om ons 2 dagen te laten rondrijden (rondcrossen) met de #NewPeugeot308. Het was echt de maks! Alle andere foto’s kan je op m’n flickr account bekijken. 
20130905-NewPeugeot308-05390

20130905-NewPeugeot308-05237

Als slot nog een filmke gemaakt door Sir Boskabout: