dagelijks

Sara draagt een brace

brace

Sinds deze week draag ik een brace aan m’n linkerpols en gedurende 4 weken zal deze brace me elke dag vergezellen. My new #bff (voor even) zeg maar :-)

Hoe kom ik eraan?

Hoe ik eraan kom, is zowel voor mij als voor de dokter een even groot raadsel. Ik dacht eventueel aan RSI, maar dat is een beetje vreemd aangezien ik pijn heb in mijn linkerpols en eigenlijk 100% rechtshandig ben.

Bon… op een avond had ik wat last aan m’n pols, ik kon niet meteen denken hoe ik m’n pols bezeerd zou hebben en dacht dat het wel zou overgaan. 2 dagen later was de pijn nog steeds niet weg, integendeel. De pijn werd erger. Na enkele dagen afwachten, dacht ik voor ik naar het werk vertrok naar de dokter te gaan. Hij zou me dan vertellen hoe ik van de pijn zou afraken en kon ik terug naar ’t werk… dacht ik.

Verdict van de dokter: een ontstoken pees. 2 dagen thuis, echo en röntgenfoto’s laten nemen in ’t ziekenhuis en ontstekingsremmers nemen. Maandagochtend meteen naar de dokter gebeld om het resultaat van de foto’s en echo te aanhoren; “goed nieuws!” zei hij. Het goede nieuws is dat er geen tekenen zijn van reuma of artritis! Yes, en ik deed een spreekwoordelijk klein sprongetje ;-) Maar… zei hij… “je gaat toch best een brace halen die je de komende 4 weken zal dragen. Een brace die je pols volledig fixeert zodat je pols de rust krijgt die hij momenteel nodig heeft.” Ook al moet ik een brace dragen, ben ik al blij dat het een tijdelijk “probleempje” is dat binnen een maand alweer voorbij zal zijn.

De volgende ochtend ben ik meteen naar de Ortho Shop in Aalst geweest. M’n pols werd opgemeten en de brace werd rond de pols gedaan. Ondertussen draag ik m’n brace al enkele dagen en ik moet zeggen dat ik beterschap merk! Yay! Het typen verloopt niet altijd even makkelijk, maar het lukt. Ik leer razendsnel typen met 1 vinger, yay! Nog 3 weken.