event, gesponsord

Sara ontdekt de nieuwe Micra in Milan

Micra bestaat dit jaar 30 jaar en daarom kreeg dit kleine wagentje van Nissan een totale make-over dat verdergaat dan een facelift. Voor de reveal van deze nieuwe Micra vloog ik naar Milan om er als eerste de nieuwe Micra te gaan ontdekken! De avond voor de reveal van dit autootje namen ik samen met de communicatie manager van Nissan en 3 Franse bloggers de metro richting centrum waar we een pasta’ke en een gelato naar binnen speelden en genoten van een mini wandeling in hartje Milan.

De nieuwe Micra

Bon, terug naar de wagen. De nieuwe Micra! Hij kreeg niet alleen een volledig nieuwe look, maar ook een doorgedreven make-over voor het interieur: nieuwe technologieën, een nieuwe middenconsole, nieuwe bekledingen en nieuwe accenten, plus een USB- en AUX-aansluiting voor het audiosysteem …

Bovendien kan je de nieuwe Micra ook customizen en dus aan jouw persoonlijke smaak aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld voor een blauwe auto met witte spiegels kiezen. In Europa zal deze Micra trouwens alleen in benzine uitvoering verkrijgbaar zijn.

“Met drie decennia van erfgoed achter zich, zal de Nieuwe Micra het hele Nissan-gamma blijven ondersteunen… Hij is misschien klein maar we zijn bijzonder trots op de Micra en alles waar hij voor staat,” —Geraldine Ingham, Chief Marketing Manager voor de Europese kleine wagens.

De nieuwe Micra in a nutshell:

  • Gedurfde nieuwe look voor de nieuwe Micra
  • Totaal nieuwe koetswerkstijl voor en achter
  • Kwalitatief interieur
  • Innovatieve technische voorzieningen zoals NissanConnect
  • Doorgedreven personaliseringsopties

Wat vind ik van de nieuwe Micra?

Eerst wil ik nog kwijt dat ik het toch een beetje spannend vond toen ik de wagen in de fotostudio zag staan met zo’n doek over die dan zachtjes weggenomen werd om het nieuwe ontwerp te onthullen :-)

De Micra is om rond te crossen in het stadscentrum en om er kleine afstanden mee af te leggen. Het interieur is érg mooi afgewerkt en voelt ook stevig aan. Het Nissan Connect systeem met groot (5,8 inch) GPS met kleurscherm, maar vooral de functie “Google Maps, send to car” is een functie wwaar ik wel super benieuwd naar ben! Als je twijfelt of je Micra past in dat kleine gaatje, dan kan je de park assist (officieel: Parking Slot Measurement) inschakelen die je dan zal aangeven of je je al dan niet kan parkeren in de parkeerplaats :-)

Het achterwerk vind ik best stoer en ook al is de snoet afgelijnder dan bij het vorige model, vind ik het allemaal nog té afgerond. Maar hé, wie ben ik? ;-)  De 16 inch velgen zorgen er wel voor dat dit kleine autootje stoer uit de hoek komt.

Door de I-key heb je de sleutel niet nodig om de wagen open te doen of om hem het starten. De enige voorwaarde is dat je de sleutel bvb. in je handtas of broekzak hebt zitten. In het reclamefilmpje opent de dame de auto met de hak van haar stiletto’s… Dat lijkt me wel straf en ja… ik wil dat wel eens proberen of ik dat ook kan. Nissan?  ;-)

MicraAttitude

 

Alle foto’s van de nieuwe micra, klik op de foto’s om ze te vergroten:

Micra Attitude wedstrijd

Voor de lancering van de nieuwe Micra heeft Nissan een Pinterest wedstrijd gelanceerd. Het enige wat je moet doen is een Nissan Europe volgen op Pinterest, een board aanmaken met de naam “Micra Attitude” en beginnen pinnen! 8 afbeeldingen die je inspireren én ook nog eens 2 afbeeldingen van het Micra Attitude board van Nissan.

Micra Attitude Pinterest wedstrijd
Micra Attitude Pinterest wedstrijd

 

PS: de nieuwe micra zal vanaf dit najaar beschikbaar zijn