beauty, event

Sara ontdekt Philosophy

Enkele weken geleden was ik – samen met enkele andere beautybloggers – uitgenodigd op het Philosophy event waar de nieuwe producten voorgesteld werden. Helemaal top, want ik keek er wel naar uit om de producten van Philosophy allemaal te ontdekken! Tot nu toe kende ik Philosophy alleen van de mooie verpakkingen met inspirerende teksten en van de douchegel die ik voor m’n verjaardag gekregen had.

Philosophy werd in 1996 opgericht door Cristina Carlino, een vrouw die naast beautyproducten ook een passie heeft voor poëzie, literatuur en – hoe kan het ook anders- filosofie. Die interesses combineert ze in haar beautylijn, verpakt in leuke flesjes met een retrotoets én een paar inspirerende zinnetjes waar je vrolijk van wordt.

De locatie voor dit event was het Hotel Julien in Antwerpen waar een volledige Philosophy kamer werd ingereicht. Voor de gelegenheid werd de Australishe Maree Psarianos uitgenodigd om ons op een aangename manier Philosophy en de producten voor te stellen. Maree heeft volgens mij ook een heuse Philosophy verslaving, maar ze vertelde met passie én de nodige integriteit over de verzorginsproducten.
Philosophy Winter2012

Stap voor stap of eerder product per product nam ze me mee in de wereld van Philosophy. Bij zo goed als bijna elk product vertelde deze lieve dame “You’ve got to try this, give me your hand!“. En ik pruttelde natuurlijk niet tegen :-)

Purity Philosophy

Ook de nieuwe Kerstproducten stonden in de kamer uitgestald.
Winter Escape Philosophy
Voor Kerst heeft Philosophy een speciale giftbox “Winter Escape” samengesteld met daarin enkele zeer fijne producten. Een box met daarin Fresh Frost Vanilla douchegel die je ook als shampoo en als badschuim kan gebruiken; een body lotion en een lipgloss. Deze set is vanaf nu (officieel pas vanaf december, maar ik heb de box al zien staan in de IPXL) exclusief beschikbaar bij Ici Paris XL. Ook de bodyscrub “Candy Cane” met zeezout en een geur van (sterke) munt vielen me op. Persoonlijk vind ik dat de munt té sterk aanwezig is in dit product, maar als je voor een sterke muntgeur bent…
Candy Cane scrub Philosophy

Tijdens dit event kon ik de lippenbalsem Kiss me Tonight even proberen en was er echt wel tevreden van wat deze lippekeszalf met m’n lippen deed. Het is een vettige lippenzalf die helemaal niet vettig achterblijft. Daarom ging ik het weekend na het event ben ik naar “mijn” Ici Paris XL filiaal en kocht ik me de lippenbalsem. Sindsdien gebruik ik dit product 2 keer per dag, net na de lippenscrub van Lush.
Kiss me tonight Philosophy

Omdat mijn gewone dagcrème van Clinique ineens énorm prikt als ik hem op m’n gezicht smeer, ben ik noodgedwongen begonnen aan het staaltje Hope in a Jar (dagcrème). Gelukkig prikt deze crème niet en ik denk dat ik mij een pot Hope in a Jar ga bestellen bij Ici Paris. Want eerder kreeg ik een kortingsbon van hen in m’n virtuele brievenbus dat recht geeft op €10 korting. (win win!)
Hope in a jar Philosophy

In de goodiebag vond ik nog een leuke verrassing; een pakketje met daarin patches van het succesvolle product “Microdelivery Peel”. Deze patches mag je maar één keer per week proberen en deze heb ik nu al een tweetal keer geprobeerd. In deze verpakking zitten 12 patches (een soort wat gedrenkt in een serum dat je huid er beter zou doen uitzien), nadat ik deze een tijdje getest heb zal ik een nieuwe blogpost plaatsen met daarin mijn bevindingen over dit product.
Microdelivery Peel Patches

Alle producten van Philosophy zijn in België exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL.

De foto’s die ik toen gemaakt heb, vind je op mijn Flickr account.

Philosophy Winter2012