dagelijks, wijvenweek

Sara verklapt haar guilty pleasure(s)

In het kader van de wijvenweek, laat ik jullie graag kennismaken met m’n guilty pleasure(s). Zoiets dat je stiekem super leuk vindt, maar eigenlijk vertel je dit aan niemand… Tot nu dus.

Zo van die dingen die je doet waar je je eigenlijk een beetje voor schaamt en dus enkel doet als niemand het kan zien of horen. Eigenlijk heb ik er verschillende, maar goed. Deze week staat in het teken van “maskers af” en omdat ik altijd zeg dat als je je ergens voor engageert, je het ook effectief moet doen… laat ik enkele van m’n guilty pleasures op jullie af! Here it goes.

Ik bak ongelooflijk graag en maak zéér graag desertjes; cake, pudding, moelleux de chocolat, chocomoussetaart en zelfs de lokale specialiteit, Aalsterse vlaai. Ik denk toch wel dat dit mijn grootste zwakke punt is. Zelfs als ik op dieet ben vind ik dingen die op de één of andere manier toch toegelaten zijn zodat ik toch even kan genieten van de zoete smaak van dessertjes. Maar wat ik het allerliefste doe (en ik weet bijna zeker dat ik niet alleen ben), is het laatste uit de kom lepelen. Zo pudding “proeven” op het moment dat hij nog lekker warm is. Restjes cakedeeg van de lepel eten, … Het water komt me nu al in de mond!

Ook al kook en bak ik ongelooflijk graag vind ik dat ik het nog te weinig doe. (al zegt de weegschaal het tegenovergestelde) Hoe lekker m’n gerecht ook smaakt, ik heb het altijd te danken aan mijn trouwe kookboek. Ik heb er verschillende. Eentje voor gezonde gerechten, eentje van Nigella en eentje van Jamie, enkele voor dessertjes en (cup)cakes, … ook de klassieker “ons kookboek” ontbreekt niet in de collectie. Telkens ik in een winkel kom kan ik het niet laten om in de kookboeken rond te neuzen. #hetlief moet me er steeds van bij wegtrekken of ik koop ze allemaal! Maar goed, mijn succesgerechtjes die komen meestal dus uit een kookboek… Zucht. Ooit, ooit zal het me wel lukken zonder dat kookboek.

Een ander guilty pleasure dat ik jullie ga opbiechten heeft met muziek te maken. Als ik een moeilijke dag heb gehad, doe ik niets liever dan meegillen met pop liedjes van dames zoals Beyoncé, Rihanna, Nicole Scherzinger en ja, zelfs met de liedjes van Kylie Minogue brul ik graag mee. Liefst in m’n auto waar ik het volume van de muziek zo hard kan zetten dat m’n oren er achteraf bijna van tuuten. Als je me op zo’n moment voorbij rijdt zou je je wel eens kunnen afvragen waar ik mee bezig ben. Soms lokt het wel fijne reacties uit en toeteren de mensen, zwaaien ze eens naar mij of steken hun duim omhoog. Waarschijnlijk denken ze in hun eigen “zot mens, doet is normaal!” Maar hé, op zo’n moment kan de wereld me gestolen worden!
Oh ja, ik brul zelfs zo graag mee dat ik op concerten van Miss Rihanna & Beyoncé alle liedjes mee zing. Vals, overduidelijk. Maar op zo’n concert hoort er toch niemand je :-)

Stiekem ben ik eigenlijk een “meisje meisje” en hou ik van al die #wijverij. Maar waar ik het meest van hou, is toch wel de kleur ROOS. Geen idee hoe het komt, maar ik heb gewoon een zwak voor felle(re) kleurtjes, roos/fuchsia in het bijzonder.
Als ik iets roos zie, trekt het mijn volledige aandacht. En ja, misschien ben ik 1 van de weinigen die zo blij is dat de neon kleurtjes terug in zijn?

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zijn enkele guilty pleasures van me, ik ga jullie ook niet alles verklappen natuurlijk :-) Nog eentje dan… Ben & Jerry’s ijs, in het bijzonder de Chocolate Fudge Brownie en Cookie Dough. Ik weet niet wat ze in het ijs doen, maar dat kan zo smaken é zeg! Zelfs in de winter.

Eigenlijk ben ik best wel benieuwd naar jouw guilty pleasure… Wanna tell?