dagelijks, food & drinks

Ben & Jerry’s ijs

Ben & Jerry's ijs

Mijn eerste kennismaking met Ben&Jerry’s was eigenlijk alles behalve goed verlopen, ik kan dus niet spreken van liefde op het eerste zicht…

De eerste keer dat ik een Ben&Jerry’s ijs proefde, was de smaak Chunky Monkey. Een mix van banaan, chocolade en walnoten. Drie ingrediënten die ik zeer graag lust. Maar toch… het smaakte me niet. Geen idee waar het aan lag, maar lekker vond ik het niet. IJs van dit geliefkoosde merk liet ik voortaan aan me voorbijgaan…

Tot…tot ik op een dag de smaak Chocolate Fudge Brownie zag liggen. Ik gaf Ben &Jerry’s een tweede kans en werd verliefd op dit heerlijke ijs! Een pot chocolade ijs met daarin heerlijke stukjes brownie… Mijn stukje hemel op aarde! (Het water komt me zelfs in de mond terwijl ik dit aan het schrijven ben)

Voor lange, zeer lange tijd was dit de enige smaak die ik geprobeerd had en overheerlijk vond. Tot die ene promotie van de kleine potjes bij O’Cool. Het lief zei me dat ik maar enkele potjes moest meenemen… Omdat ik wel eens een nieuwe smaak wilde proberen, nam ik de potjes Caramel Chew Chew en dé klassieker Cookie Dough mee naar huis.

Het moet gezegd, ik heb een zwak voor caramel. Zowel voor de plakkerige bonbons als voor de lopende versie die ik soms in m’n tas koffie giet. Daarom proefde ik de Caramel Chew Chew het eerst… Een potje vanille ijs, met daarin een “swirl” van caramel met daarin Rolo lookalike snoepjes. Heerlijk, geslaagd!!

Enkele dagen later proefde ik van de Cookie Dough smaak en ik weet nog steeds niet wat ik van deze Ben&Jerry’s klassieker moet vinden. Hij is lekker, en de brokjes koekjesdeeg zijn leuk (maar ook vrij zoet). Ik denk dat ik maar besluit dat ik Cookie Dough lekker vind, maar dat ik er niet ondersteboven van ben zoals bij de Chocolate Fudge Brownie en de Caramel Chew Chew.

Wat een namen trouwens, wie bedenkt zoiets? Ik vind het wel leuke, creatieve namen. Maar hoe komt men erop?!

Wat is jouw favoriete Ben&Jerry’s ijs?