event, fotografie

Moby

Picture of Moby

Eerder deze week waren we uitgenodigd om de opening van een nieuwe kunstgallerij in Gent bij te wonen, A&Gallery.
Voor de opening hebben ze een tentoonstelling hangen van niemand minder dan Moby. Geen fotoreeks over de man zelf, maar foto’s die de man genomen heeft tijdens zijn tour(s).

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van de foto’s, maar eigenlijk.. nja, er hangen een paar mooie shots tussen… Wie wil, kan een gesigneerde en genummerde foto aankopen.

A&Gallery

Boven ging er nog een tweede tentoonstelling door, van Sophie Van der Perre. En deze foto’s waren écht af! Zeer mooie, contrastrijke foto’s waar je naar kan blijven staren! Toch wel mijn persoonlijke ontdekking van de week. Wat zeg ik? Van het jaar! Ze verkiest om analoog te fotograferen! Helemaal YaY!

Wat later op de avond ging er een feestje door waar onder andere Moby een setje ging draaien. Nadat we een 30-tal minuutjes hadden aangeschoven gingen we de kelder van AvenueL binnen waar het feestje al serieus aan de gang was.

Omdat Moby eens niet op een torenhoog podium stond te draaien, wilde ik er graag zelf een foto van maken. Of toch een poging wagen… Zodus begaven we ons door de zwetende en dansende menigte om een glimp van de ster op te vangen. Na een 100-tal foto’s (schat ik) is het me toch gelukt om een toch nog “schappelijke” foto te nemen van Moby.

Moby playin a set at AvenueL, Ghent
Wat me enorm opviel was de enorme hoge concentratie aan Hipsters die er die avond ook waren!